Διαθεσιμότητα:

Πορταριά Πήλιο

Διακοπές στην Πορταριά

Η Πορταριά βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων στο κέντρο του δυτικού Πηλίου, πάρα πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου. Ατενίζει από ψηλά τον Παγασητικό κόλπο και έχει πανοραμική θέα προς την πόλη, το λιμάνι της Μαγνησίας και την ιστορική Μακρινίτσα. Υπήρξε πλούσιο εμπορικό κέντρο στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ κάθε Πέμπτη πραγματοποιούνταν εμποροπανήγυρη με προϊόντα από την Πορταριά όπως και από άλλα χωριά του Πηλίου. Στις αρχές του εικοστού αιώνα απέκτησε αμαξιτή οδό και συνδέθηκε με την πόλη του Βόλου.

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τα καταπράσινα και σκιερά δέντρα, τα κρυστάλλινα νερά, καθώς και η πλούσια θέα στον Παγασητικό, την κατέστησε μεγάλο πόλο παραθεριστικής έλξης. Τα πλούσια ξενοδοχεία της εποχής εκείνης, με κυριότερο το μέγα ξενοδοχείο Θεοξένια, την κατέστησε, με προεδρικό διάταγμα, ως ένα εκ των τριών μεγαλύτερων παραθεριστικών κέντρων της Ελλάδας.

Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει τα μονοπάτια των Κενταύρων, το μοναστήρι των Μελλησινών (Αγίου Ιωάννη), την Πηγή Μάνα, τον καταρράκτη Κάραβος, ενώ το απόγευμα μπορεί να απολαύσει τη μαγευτική θέα από την πλατεία Ταξιαρχών, όπως και να διασκεδάσει με την μοναδική αναπαράσταση του Πηλιορείτικου Γάμου που διοργανώνεται κάθε Αύγουστο.

Κάντε, λοιπόν, την κράτησή σας στο ξενοδοχείο Ερωφίλη και απολαύστε μοναδικές διακοπές στην Πορταριά Πηλίου!